Gruzinų restoranas – kokius patiekalus svarbu išmėginti?

gruzinų restoranas

Nors šiuo metu kelionės po svečias šalis yra apribotos, Gruzija vis dar išlieka šalių, kurias labiausiai nori aplankyti lietuviai, sąrašo viršuje. Ir ne tik dėl įstabios šios šalies gamtos, kultūros ir legendomis tapusio šalies gyventojų svetingumo, bet ir neapsakomo skonio patiekalų. O tai visai nestebina, juk gruzinų virtuvė pilna išskirtinio skonio patiekalų atitinkančių kiekvieno gurmano skonį. Šiandien leidžiamės į kelionę po populiariausius gruziniškus patiekalus, o nepasiklysti tarp šių patiekalų įvairovės mums padės Trakuose esantis gruzinų restoranas argo-trakai.lt.

Pradėkime nuo užkandžių. Vienas itin populiarus Gruzijoje, bet Lietuvoje dar ne itin atrastas užkandis yra Pchali. Tai vegetarams ypač patiksiantis užkandis turintis net dvi versijas – raudoną, pagamintą iš burokėlių lapų, arba žalią, pagamintą iš špinatų lapų. Į šio patiekalo sudėtį taip pat įeina graikiniai riešutai, česnakas ir specialūs gruziniški prieskoniai. Šis patiekalas yra itin mėgiamas vakarėlių metų ir dažniausiai yra vartojamas kaip užkandis kartu su stipriaisiais gėrimais.

Charčio sriuba yra turbūt geriausiai žinomas gruziniškas patiekalas. Gaminama iš jautienos ir įvairių daržovių, Charčio sriuba yra sotus ir itin skoningas nacionalinis Gruzinų patiekalas. Dėl patiekalo populiarumo nuo senų laikų jis gaminamas ir lietuvių šeimininkių virtuvėse. Tačiau apsigauti neverta – gruzinų restoranas yra ta vieta, kur Charčio sriuba bus pagaminta pagal autentišką receptą ir, be jokių abejonių, pati skaniausia.

Lietuviai jau atrado ir dar vieną skanėstą, tai yra gruzinišką picą arba kitaip Chačiapuri. Šis tradicinis gruziniškas patiekalas yra išskirtinis Gruzijos virtuvės pasididžiavimas įtrauktas net į Gruzijos kultūros paveldo sąrašą. Dažniausiai Chačiapuri yra gaminamas iš tešlos ir sūrio. Patiekalo variacijose taip pat dažnai naudojami kiaušiniai, mėsa, daržovės. Kaip ir daugelis kitų gruziniškų patiekalų Chačiapuri yra itin sotus patiekalas.

Laikas desertui! Pachlava yra daugelyje artimųjų rytų šalių populiarus desertas, kuriuo didžiuojasi bei mėgsta ir gruzinai. Pachlava yra labai saldus skanėstas gaminamas iš sluoksniuotos tešlos, sirupo ir skirtingų smulkintų riešutų. Gruzinų restoranas tai vieta, kur galėsite pasimėgauti geriausia Pachalvos versija, kadangi pačiam pasigaminti šį išskirtinį desertą bus itin sunku – gamyba gali užtrukti net iki kelių parų.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *